"ΟΧΙ στην Κάρτα του Πολίτη"

Ότι δεν έκανε ολόκληρη η Ιεραρχία της εκκλησίας μας, το τόλμησε ένας ταπεινός ιερέας από το Μαρούσι.

 Την Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν περίπου 10.000 συμπολίτες μας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στην πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει στη ζωή μας την Κάρτα του Πολίτη.

Ο Πατέρας Σαράντης Σαράντος ήταν ένας εκ των βασικών ομιλητών της συγκέντρωσης και ανέλυσε από θεολογικής απόψεως τις δυσάρεστες συνέπειες που θα προκληθούν από το νέο μέτρο.

Η νέα ηλεκτρονική ταυτότητα (Κάρτα του Πολίτη) θα έχει πολλαπλή χρήση, αφού θα είναι ταυτότητα που πέρα από τα βασικά μας στοιχεία θα περιέχει το δίπλωμα οδήγησης, την κάρτα ασθενείας, το φορολογικό μητρώο, το ποινικό μητρώο κ.α.

Πέρα από το όποια Θεολογικά ζητήματα που δημιουργούνται, γεννούνται πολλά ερωτήματα όσον αφορά την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αρκεί να υποθέσουμε τι θα γίνει αν ένας φορέας του Aids περάσει από έλεγχο στο αεροδρόμιο, ή πάει στο Α.Τ της περιοχής του. Πολύ απλά δεν θα μπορεί να κρύψει την ασθένεια του, αφού ο υπάλληλος του αεροδρομίου, ή ο αστυνομικός θα έχουν πρόσβαση στον ιατρικό του φάκελο...

Τα προβλήματα που πρέπει να λύσουμε την σημερινή εποχή που δημιουργήθηκαν κυρίως εξ' αιτίας της οικονομικής κρίσης και του υψηλού χρέους της χώρας μας, δεν λύνονται με το φακέλωμα των πολιτών...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου