Πυροπροστασία Δάσους Συγγρού

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το καλοκαίρι, ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το I.Γ.Ε και τον Σ.Π.Α.Π έχουν αναλάβει συντονισμένη δράση σχετικά με την πυροφύλαξη του δάσους Συγγρού, του σημαντικότερου πνεύμονα πρασίνου της πόλης μας.

Αρχικά έχουμε κάνει ενέργειες για την πρόληψη πυρκαγιάς, όπως ενημέρωση των δημοτών με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους, καθαρισμός από ξέρα χόρτα και απαγόρευση εισόδου στο δάσος όταν υπάρχει κωδικός υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιά.

Στη συνέχεια, πρέπει να γνωρίζουμε ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς για να μην καταστραφεί ολοσχερώς το δάσος, θα πρέπει αυτή να αντιμετωπιστεί στα πρώτα λεπτά. Συνεπώς, έχουμε τοποθετήσει σε επιφυλακή πυροσβεστικό όχημα, το οποίο βρίσκεται στο δάσος για άμεση επέμβαση. Το σημαντικότερο όμως είναι η πυρκαγιά να γίνει άμεσα αντιληπτή. Υπάλληλοι του Δήμου μας και του Σ.Π.Α.Π σε συνεργασία με εθελοντές έχουν αναλάβει την πυροπροστασία του δάσους με βασικό καθήκον να ενημερώσουν την υπηρεσία στις πρώτες στιγμές της πυρκαγιάς.

Μαζί με φίλους και την σημαντική καθοδήγηση των προσκόπων Αμαρουσίου συμμετείχα τον μήνα Ιούλιο στην πυροπροστασία του δάσους Συγγρού. Ελπίζω την επόμενη χρονιά οι εθελοντές να είμαστε πιο πολλοί και να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι σύλλογοι διότι πραγματικά αξίζει να δώσουμε λίγο από το χρόνο μας για την προστασία αυτού του δάσους που αποτελεί το στολίδι της πόλης μας. Δεν υπάρχει άλλωστε πιο πλούσιο συναίσθημα από αυτό της προσφοράς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου