Την Πολιούχο Θεοτόκο γιόρτασε το Μαρούσι

Με θρησκευτική κατάνυξη και κάθε επισημότητα, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, γιόρτασε το Μαρούσι την Κοίμηση της Θεοτόκου, Πολιούχου και Προστάτιδα της πόλης, παρόντων του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων της ιεροσύνης, των τοπικών Αρχών της πόλης αλλά και πλήθους κόσμου.

Στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό της πόλης, παραμονή της μεγάλης εορτής για τη Χριστιανοσύνη, με τη συμμετοχή σύσσωμου του Ιερού Κλήρου τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου. Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και στη συνέχεια η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως και των Εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ανήμερα της μεγάλης εορτής, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Παρόντες στις εορταστικές εκδηλώσεις ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Νίκος Πέππας, Δημήτρης Σμυρνής, Δημήτρης Καμπούκος και Βασίλης Κόκκαλης, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Θανάσης Βελής, Θανάσης Βλαχοπιώτης, Κώστας Αντωνόπουλος, Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, ο πρώην Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Βλάχος, και εκπρόσωποι συλλόγων.
Περισσοτερα

Μια ιστορία από τα φοιτητικά μου χρόνια: "Αγαπάς την Αμερική; Απόδειξη.."


Ορμώμενος από τα πρόσφατα αποτελέσματα των πρώτων ελέγχων κλιμακίων του Σ.Δ.Ο.Ε που δείχνουν ότι μία στις δύο επιχειρήσεις αποφεύγουν να κόβουν αποδείξεις, θα μοιραστώ μαζί σας μια προσωπική ιστορία που έχει μείνει χαραγμένη στην μνήμη μου.

Το Μάρτιο του 2008, στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών μου σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, πήγαμε συνοδευόμενοι από καθηγητή μας, με μια ομάδα συμφοιτητών μου στις Η.Π.Α προκειμένου να παρακολουθήσουμε διαλέξεις στο New York College. Την τελευταία ημέρα της παραμονής μας επισκεφθήκαμε ένα μαγαζί με τουριστικά είδη προκειμένου να αγοράσουμε διάφορα αναμνηστικά δώρα. Φτάνοντας στο ταμείο, το σύνολο 115$, μας ανακοινώθηκε σε σπαστά αγγλικά από τον μετανάστη ταμία. Τότε ο συμφοιτητής, που κατά κάποιον τρόπο εκπροσωπούσε όλη την ομάδα, με το χαμόγελο να ξεχειλίζει, λέει στο ταμία: "Κράτα 100$ και μην μας κόβεις απόδειξη, έτσι κερδίζεις και εσύ κερδίζουμε και εμείς". Ο ταμίας πραγματικά απορρημένος φωνάζει τον επίσης μετανάστη ιδιοκτήτη του καταστήματος. Ο συμφοιτητής μας επαναλαμβάνει το ίδιο και στον ιδιοκτήτη εξηγώντας του ότι με αυτόν τον τρόπο κερδίζουν και οι δύο πλευρές. Η απάντηση από το στόμα του ιδιοκτήτη βγήκε αυθόρμητα: "Κερδίζεις εσύ, κερδίζω και εγώ! Μπορείς να μου πεις η Αμερική τι κερδίζει;"

Ένας μετανάστης στην Αμερική είπε αυτό που στην Ελλάδα, δεν μπορεί να σκεφτεί ένας Έλληνας για την δική του πατρίδα. Τον απλούστατο συλλογισμό ότι το καλό του κράτους, ακόμα κι αν δεν είναι η πατρίδα σου, είναι ταυτόχρονα δικό σου καλό.

Ας αλλάξουμε επιτέλους νοοτροπία, ας περάσουμε επιτέλους στο "εμείς" σύμφωνα με τον στρατηγό Μακρυγιάννη και ας μην ξεχνάμε ότι αυτή χώρα δεν ελευθερώθηκε από τους Κοτζαμπάσηδες αλλά από την θρυλική "Ψωροκώσταινα" που σε συνέλευση της ερανικής επιτροπής για την ενίσχυση του αγώνα στην πλατεία του Ναυπλίου γύρω στα 1826 είπε: "Δεν έχω τίποτα άλλο από αυτό το ασημένιο δαχτυλίδι κι αυτό το γρόσι. Αυτά τα τιποτένια προσφέρω στο μαρτυρικό Μεσολόγγι".

Επιβάλλεται να παίρνουμε την απόδειξη σε κάθε μας συναλλαγή, διότι αν δεν εισπράξει η Ελλάδα από αυτές τις συναλλαγές, θα αναγκαστεί να βρει τα χρήματα από χαράτσια και περαιτέρω περικοπές.




Περισσοτερα